Масажи

Начало

Масажи

Масажът се практикува от хиляди години. Днес, ако имате нужда или искате масаж, можете да избирате от около 80 стила за масажна терапия с голямо разнообразие от натиск, движения и техники. Всички те включват натиск, триене или манипулиране на мускулите и другите меки тъкани с ръце и пръсти. Понякога се използват дори предмишниците, лактите или краката.

Масажи

Кои стилове за масаж са най-добри?

Може да сте забелязали, че различни стилове за масаж са популярни по различно време. Може би сте се чудили дали всеки е част от минаваща прищявка или най-новата, най-добра техника за масаж? Още по-важно е как можете да разберете дали най-новият стил всъщност ще ви помогне?

Стилът, използван в терапията за масаж, варира от дълги, гладки удари до къси ударни удари. Някои масажисти използват масла и лосиони; други не. Повечето масажисти имат клиенти, които се отпускат за масаж, но някои не го правят. Масажът може да продължи от 5 минути до 2 часа.

Преди да решите кой стил на масаж е най-подходящ за вас, трябва да си зададете въпрос. Искате ли просто масаж за отдих и контрол на стреса? Или имате нужда от облекчение на симптомите или помощ при определено здравословно състояние? Преди да резервирате масаж, нека терапевтът да знае какво търсите и да попитате кой стил използва терапевтът. Много от тях използват повече от един стил. Или терапевтът може да персонализира масажа ви в зависимост от вашата възраст, състояние или някакви специални нужди или цели, които имате.

Следва списък на някои от най-популярните стилове за масажна терапия. Първите четири са особено популярни.

Шведски масаж (класически)

Най-често срещаният тип масаж е шведската масажна терапия. Той включва меки, дълги, месителни удари, както и леки, ритмични удари, на върха на мускулите. Това се комбинира и с движението на ставите. Чрез облекчаване на мускулното напрежение шведската терапия може да бъде едновременно релаксираща и енергизираща. И дори може да помогне след нараняване.

Четири общи удара на шведския масаж са:

Effleurage: гладък, плъзгащ удар, използван за отпускане на меките тъкани

Петисаж: изстискване, преобръщане или месене, които следват ефрелура

Триене: дълбоки, кръгови движения, които причиняват разтриване на слоевете тъкан един срещу друг, което спомага за увеличаване на притока на кръв и разрушаване на белези

Тапотиране: кратък, редуващ се кран, изпълнен с прибрани ръце, пръсти или ръба на ръката

Дълбоко тъкан масаж

Дълбокият масаж на тъканите е най-подходящ за привличане на внимание към някои болезнени, твърди „неприятни точки“ в тялото ви. Масажистът използва бавни, преднамерени удари, които фокусират натиска върху слоевете мускули, сухожилия или други тъкани дълбоко под кожата. Макар и по-малко ритмичен от други видове масаж, дълбокият масаж на тъканите може да бъде терапевтичен – облекчаване на хроничните модели на напрежение и подпомагане на мускулни наранявания, като например наднормено връщане назад.

Спортен масаж

Разработен, за да помогне с мускулни системи, използвани за определен спорт, спортният масаж използва различни подходи, за да помогне на спортистите да тренират – преди, по време или след спортни събития. Можете да го използвате за насърчаване на гъвкавост и предотвратяване на наранявания. Или може да помогне на мускулните щамове, подпомагайки изцелението след спортна травма.

Масаж с топли вулканични камъни

Масажи с горещи камъни

Масажът с вулканични камъни или така наречената геотермална спа терапия, комбинира действието на няколко терапевтични елемента:

– Мануален масаж;

– Термичното (дълбоко затоплящо) действие на вулканичните камъни;

– Ефекта от действието етеричните масла.

Терапевтичен(лечебен) масаж

Комбинирана техника от различни стилове масажи и разтягания според необходимаста на травмата. Разработен да облекчи или подобри състоянието на клиента до възможото.

ЦЕНОРАЗПИС - МАСАЖИ

Масажи

ТипЦена
Класически релаксиращ50мин - 50лв / 75мин - 60лв
Масаж с горещи камъни60мин -70лв / 75мин - 80лв
Масаж терапевтичен(лечебен)40мин-50лв / 60мин-65лв
Масаж за миофациална съединителната тъкан на тялото 60мин-60лв
Спортен масаж50мин-50лв
Дълбоко тъканен силов масаж50мин-55лв / 75мин-70лв
Частичен масаж (врат, рамене, гръб)25мин-35лв
Добавяне на аромат от етерични масла към всеки от масажите 5 лв
Добавяне на ексфолиращ лавандулов скраб за ходилата към всеки масаж5 лв