Маникюр и педикюр

Начало

Маникюр и педикюр

Услуги маникюр педикюрКакво ви привлича в човека, когато ви подаде ръка за ръкостискане? Естествено, поглеждате ръцете и ноктите. Поддържани ли са? Те могат да разкажат много. Безусловно, поддържането и чистата на ноктите говори на първо място за себеуважение.

Маникюр (от лат. manus – ръка и cura – грижа) означава грижа за ръцете (основно до китките – длани пръсти и нокти). Древното му значение не е загубило своята актуалност, днес – маникюрът означава хигиенична обработка с цел профилактика на заболявания, свързани с кожата на ръцете и ноктите, както и предаването на естетичен и красив вид.

Маникюрът има многовековна история. Той е известен като изкуство още в Древен Египет. Фреските на гробниците на великите пирамиди и рисунъците по саркофазите на фараоните говорят за това, че творчеството по ноктите им е познато още тогава.

В люлката на древната козметика и цивилизация придавали голямо значение на външния облик. Изписвали ноктите само на знатните… Това изкуство живее и процъфтява и до днес.

За разлика от миналите епохи, тази процедура е достъпна за всеки. Многобройните салони за красота предлагат на клиентите си огромно количество различни видове маникюр. Има и биологически, мокър и сух, класически, лечебен, укрепващ, апаратен, спа-маникюр и още, още, още…

Професионалният маникюр често се състои от няколко стандартни етапа

Натопяване на ръцете във вана с топла вода или нанасяне на средства за омекотяване на кутикулите – в зависимост от предпочитанията на клиента

Обработка на ноктите и кутикулите

Обработване на кожата на ръцете със скраб

Лек масаж на ръцете с използване на подхранващ крем

Нанасяне на лак, ако клиента желае

 

Освен това може добавите към ухажването на вашите ръце парафинотерапия. След нея кожата става нежна и гладка, остава такава, което не е маловажно, още няколко дена. Също така за поддържането на ноктите и кожата на ръцете специалистите са разработили специални СПА – програми.

По същността си, всички видове маникюр имат еднаква основа. Практически всички те използват в технологията си отделянето на кутикулите, обработка на нокътните овали, полирането на пластините.

Мацерация (мокър маникюр)

Първото, което предлага този процес е миенето на ръцете. След това следва приятна процедура – ръцете се потапят в топла ваничка. Тази процедура омекотява кутикулите. Като цяло, „мокрият маникюр“ оказва успокояващо въздействие по кожата. След това на самите извивки се нанася средство за омекотяване на кутикулите. А след него и масло за подхранване на ноктите. И едва тогава, когато кутикулите са размекнати, се прибират с маникюрна пръчица. Тази процедура изисква внимание, защото увреждането й може да предизвика инфекции.

Сух маникюр

При „сухият маникюр“ самите кутикули не се омекотяват и обработват. Процедурата се състои от следните техники – обикновено в самото начало се нанася омекотяващ крем, после много внимателно се натиква кутикулата. Това се прави с помощта на дървена пръчица. След това се втрива специален крем, в някои случаи – течност за отделянето им. И отново се прибират с пръчицата. След това следва нанасянето на лак, и едва тогава се нанася специално масло, което забавя ръст кутикулите.

Може би, единственият недостатък на такъв способ е, че резултата се постига едва след пет-седем процедура. Но големия плюс на този метод, е че намалява възможността от попадането на инфекции в организма.

ЦЕНОРАЗПИС - МАНИКЮР И ПЕДИКЮР

Маникюр

ТипЦена
Маникюр гел25 лв.
Маникюр класически15 лв.
Маникюр и педикюр с гел лак 45 лв.
Изграждане на маникюр (ноктопластика)40 лв.
Изграждане на 1 нокът 5 лв.
Изчистване на стар лак от друг салон 3 лв.
Декорации се договарят според сложносттаПо договаряне

Педикюр

ТипЦена
Педикюр обикновен 30 лв.
Педикюр спа 35 лв.
Специален педикюр 40 лв.
Педикюр с рефлексологичен масаж 40 лв.
Педикюр с O.P.I. 35 лв.
Педикюр и макникюр50 лв.