Химични пилинги

Химичният пилинг : Златният стандарт за радиантна кожа !!!

Кожата е най-големият орган и най-важният аксесоар , ето защо се нуждае от специални грижи, за да бъде в най -добрата и форма . Сред морето от иновации в областта на добре подържаната кожа е един ветеран – химичният пилинг, утвърдил своето място заради бързината и гарантираният ефект.Пилинг

Химичният пилинг представлява отстраняване на повърхностния слой на епидермиса, с помощта на органични киселини ( салицилова , гликолична , млечна , ТСА и др. )

Най-горният слой на кожата е изграден от мъртви рогови клетки, чието премахване разкрива една нова, по-нежна кожа и стимулира естествените процеси на възстановяването ѝ.

Химичен пилинг се препоръчва с цел изравняване на кожния релеф, намаляване на порите и фините бръчки, третиране на пигментни петна и лунички и е ценен помощник в борбата с един от най-разпространените кожни проблеми – акнето и последиците от него (повърхностни белези, разширени пори).Чрез химическият пилинг е възможно да бъдат намалени фините линии и бръчки, размерите на порите и тъмните петна по кожата на лицето , ръцете и деколтето .

Целта на тази процедура е да подобри както вида на кожата посредством отстраняване на увредения горен слой, така и тургора й чрез стимулиране образуването на нов колаген в дълбоките кожни слоеве. Така кожата става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти.

Според дълбочината на въздействие на киселината химическият пилинг се дели на повърхностен, средно дълбок и дълбок.

 

  • Повърхностен пилинг обичайно се осъществява чрез прилагане на алфа-хидрокси киселини (АХК) – гликолова, млечна или друга плодова киселина. Използват се при желание за коригиране на фините бръчки, суха кожа, пигментации и акне. Повърхностният пилинг се прилага веднъж седмично, но в зависимост от реактивността и чувствителността на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали.
  •  Средно-дълбокият пилинг се прилага при опит за третиране на по-дълбоки линии и бръчки, белези от акне и пигментации. Най-често използваният химически агент за средно-дълбок химически пилинг е трихлор-оцетната киселина (ТХА). Обичайно киселината се нанася веднъж седмично, но при по-бавно възстановяване може да се приложи и на по-дълги интервали от време.
  •  Дълбокият химически пилинг е процедура, която е свързана с много и сериозни странични ефекти. Поради това тя рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика. Чрез нея обичайно се постига дълбоко излющване на кожата, коригират се дълбоките бръчки и белези. Използваните химически агенти обаче са силно токсични и могат да доведат до общо увреждане на организма.

Грижата за кожата, след тази процедура, трябва да е насочена в посока хидратация и слънцезащита, без значение от сезона.

ЦЕНОРАЗПИС - ХИМИЧНИ ПИЛИНГИ

Химични пилове

ТипЦена
Салицилов пилинг 70 лв.
Гликоличен пилинг75 лв.
Йесенеров пилинг75 лв.
Манделов пилинг69 лв.
Пилинг 3 киселини100 лв.
Пилинг контролиращ пигментацията110 лв.
Пилинг млади ръце59 лв.
Пилинг деколте110 лв.
Пилинг гръб119 лв.