Микроблейдинг

Микроблейдинг

Веждите са най- важната черта на лицето.

Красивите вежди показват изяществото на лицето и насочват цялото внимание там, където го искаме т.е. към очите. Истина е, че веждите не са създадени еднакво. Някои вежди изискват малко усилия, за да изглеждат перфектно, докато други се нуждаят от помощта на малко чудо, за да достигнат подходящата форма.

 

Въпреки, че естествените перфектно оформени вежди са рядкост, Микроблейдингът позволява всяка една вежда да бъде трансформирана, така че тя да достигне гъст и плътен вид, който изглежда абсолютно натурално.

Микроблейдингът, още познат като 3D вежди, е известен в бюти-средите от години, но много хора все още не познават същността на метода. Тази революционна процедура е сравнително нова у нас, но съществува в някои части на Азия и Европа от около 25 години. Микроблейдингът на вежди набира все повече популярност, и въпреки че при нас идва със закъснение, това е добра новина, тъй като техниката значително се е усъвършенствала, откакто е била практикувана за първи път.

Откъде идва и името Микроблайдинг !?

Micro“ – малък, „Blade“ – нож, острие. В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка„. На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия“. Техниката е толкова финна, че създава асоциации с художествената прецизност .

В основата на процеса е използването на ръчен инструмент с девет или повече малки иглички за създаване на повърхностни ивици от сечения по кожата, след което оставяме пигмента да проникне добре в дермата. Микроблейдинга трае от една до три години, в зависимост от способността на кожата ви да задържи пигмента.

Микроблейдингът ще направи редките вежди да изглеждат плътни, ще „запълни“ липсващите зони, ще промени цвета и формата, ще скрие белезите.

 

Микроблейдинг

Дължината, формата и извивката на изрисуваните вежди ще съответстват на това което желаете.

микроблейдингът има следните предимства пред класическия перманентен грим:

– лек дискомфорт и няма отток след процедурата;

– не избледнява с времето в непредсказуеми цветове;

– възстановителния период преминава комфортно, без белези;

– ще се радвате на естествени вежди от 1 до 2 години

Първите няколко дни са най-важни за възтановяването след миркоблейдинга, защото разрезите са все още отворени. Докато не започнат да заздравяват, не излагайте веждите си на силно слънце и не ги мокрете обилно с вода .

Семи- перманентните вежди са предимството на Микроблейдинга, тъй като освен, че кожата се променя с възрастта, модните тенденции също се изменят с времето. Формата и цветът на веждите могат да бъдат адаптирани, за да отговарят на съвременните модни течения за кожа, вежди и коса.