Класическо почистване на лице

Начало Козметични процедури

Класическо почистване на лице

Козметични Услуги - Класическо почистване на лицеКласическата процедура за почистване се грижи за отстраняване на замърсяванията, полепнали от въздуха, излишния себум и остатъците от грим по кожата на лицето шията и деколтето . Ексфолиация е меод за  премахване на „мъртвите“ клетки от повърхността на епидермиса , както и почистване на запушените пори и образувалите се комедони (черни точки) и милиуми (мини кистички ).

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори , са резултат от непочиствана или неправилно подържана кожа. Затова козметичната процедура “Почистване на лице” е препоръчителна за всяка жена и мъж, за всеки тип кожа и всяка възраст.

Честотата и интензивността на почистването влияят върху текстурата, еластичността и здравето на кожата. Целта – чиста, здрава и сияеща кожа, с равномерен тен и без комедони – се постига с лекота при редовна грижа.

 

*ВАЖНО

Положителните резултати от процедурата и липсата на нежелани странични ефекти се гарантират от уменията и техниката на нашият екип .

Какво представлява процедурата:

Класическото мануално почистване на лицето е процедура в няколко последователни стъпки: почистване на лицето с цел отваряне на порите , ръчна екстракция (отстраняване) на комедоните и запушените пори, дарсонвализация с цел дезинфекция на кожата и по-бързото й възстановяване, лечебен лек масаж , който помага за успокояване на кожата и намаляване на омазняването и успокояваща маска. На финала се нанасят продукти според типа кожа и за слънцезащита.

Ефектът настъпва непосредствено след процедурата.

Възможно е да има леко зачервяване, но след кратък период на успокояване, кожата е чиста, гладка и здрава.

Продължителността на ефекта е индивидуален и зависи от последващите домашни грижи.

Колко често може да правим процедурата:

Мазната, акнеичната и комбинираната кожа се нуждаят от почистване поне веднъж месечно, за да се чувстват здрави и тонизирани. В летния сезон почистване може да се прави и 2 пъти месечно, защото се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа.

За суха и старееща кожа е препоръчително почистване на всеки 1-2 месеца, като основно се набляга на отстраняване на „мъртвите“ клетки за постигане на сияен и красив вид на кожата. При наличие на множество комедони е препоръчително изчистването им да стане постепенно в няколко процедури през 1-2 седмици.